måndag 29 augusti 2011

Enkel wok med kyckling, squasch, bönor och morot

Allt från egen backe - utom då kycklingen förstås :).


Tid: 20 minuter + svamprensning. För 5 personer.

Jag hettade upp kokosolja och rypsolja i wokpannan. Jag skar 3 kycklingfiléer i skivor. Fräste dem i woken tillsammans med lite hemlagad pesto. Satte undan en stund. Fräste sedan några svampar vi hittat på gården, ansat och skivat (ett par aspsoppar, ett par lärksoppar och några fler smörsoppar), en stor bit squasch i strimlor, en handfull gröna bönor skurna i stumpar, fyra små morötter i strimlor och en liten strimlad lök.

Lade tillbaka kycklingbitarna. Spädde med hemlagad ankbuljong från frysen. Lät puttra några minuter så att bönorna blev lite mjukare och köttet genommoget. Smakade av med lite mer pesto och peppar, saltet var redan OK. Lite hackad färsk persilja lade jag med till sist.

Kokade lite glasnudlar till, men även andra nudlar eller ris passar. Eller om man vill ha en lchf-version så kan man äta bara wok, det går bra det med.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar