fredag 26 augusti 2011

Imorgon grundas Finlands nya diabetesförening

Imorgon ska jag förutom en trevlig släktings bröllop på ett möte jag sett fram emot länge. Det är nämligen så att Finlands nya diabetesförening grundas imorgon kl 12 på restaurang Laulumiehet i Helsingfors, Sanduddsgatan 2.


På Facebook grundades redan i början av sommarn saken (på Facebook kallas det "cause") "Perustetaan usi diabetesyhdistys Suomeen, dvs "Vi grundar en ny diabetesförening i Finland". Saken har nu 324 medlemmar. Jag ser ut att ha värvat näst mest medlemmar, hela 17 stycken. Mest har så klart hälsobloggare och biologie doktor Christer Sundqvist värvat, det är han som står bakom initiativet och har ordnat mötet.

Idén med den nya föreningen är bland annat att erbjuda diabetiker, både av typ 2 och 1, bra och mångsidig information om hurdan kost som är bäst för diabetiker.

Ett pressmeddelande har skickats ut, läs mer om föreningens målsättningar i det. Det finns att läsa här på Christers blogg: Perustetaan uusi valtakunnallinen diabetesyhdistys Suomeen.

Om du är intresserad av att vara aktiv är du så klart välkommen med! Både nu imorgon på mötet och när som helst senare.
_

2 kommentarer:

  1. Wow! Lycka till! Låter spännande, och låter oerhört behövande... Många undrar säkert hur man ska tackla det här med koldydrater, när det blåser nya vindar!

    SvaraRadera
  2. Tackar Harriet. Just de här sakerna ska vi jobba på, och mycket mer!

    SvaraRadera