onsdag 24 augusti 2011

Vispgröt på speltmanna och bär

När det blir lingontider kan det här vara ett trevligt recept. Vi använde körsbärssaft från egna körsbär. Vilka bär som helst funkar bra, tror jag.


Tid: ca 20-25 minuter + avsvalning. För 5 personer.

Koka upp saft av bär tillsammans med vatten (det är smaksak hur bärstark du vill ha den) eller hela bär med lite vatten och socker enligt smak. Har du hela bär kan du stavmixa bären när du kokat dem ett par minuter om du vill. Rör sedan ner speltmannagryn. Grynmängden ska vara i rätt förhållande till saftmängden, titta förhållandena på förpackningen! Koka klart mannagröten.

Låt gröten svalna, vilket brukar ta flera timmar. Du kan låta svalna över natten också. Vispa sedan med elvisp. Klart!
_

1 kommentar:

  1. Nami! Tack för tipset. Detdär skall jag testa. Hade glömt speltmanna möjligheten. Får mig att tänka på barndomen och min Momi som bl.a. brukade laga underbar vispgröt :)

    SvaraRadera