tisdag 6 september 2011

Mellanflickans malda kött med ris

En dag kom mannen och jag hem först 7-tiden från jobbet efter att ha hämtat lilla flickan från sin musiklektion. Under tiden hade mellanflickan lagat mat! Helt själv! Det enda uppdraget hon fick var "vi har malet kött".


Tid: ingen aning! För 5 personer.

Mellanflickan hade fräst köttet (400 gram, ekologiskt malet nötkött) samt ett halvt paket bacon i en stekpanna i smör, och kryddat med bland annat salt, chilipulver och kanel. Så hade hon knäckt ett ägg i pannan och rört in det med köttet (vilket var smart, då köttet var på gränsen att räcka till). Och så hade hon kokat basmatiris.

Det var jättegott och jag är nog lite stolt över henne måste jag medge (hon är alltså 11 år). Vi serverade en yoghurtsås som hade blivit över från föregående dag till hennes rätt.
_

3 kommentarer:

  1. Jättefint gjort E!!
    Gumor

    SvaraRadera
  2. Tack Gumor - ska hälsa mellanflickan E :) som för övrigt stekte en biff åt mig i tisdags medan mannen körde för att hämta mig från arbiskursen i Sököviken.

    SvaraRadera
  3. Tror du det finns matlagningsgener? I sa fall har E säkert ärvt dem!
    Gumor

    SvaraRadera