måndag 6 juni 2011

Det gror igen!

För några veckor sedan berättade jag vad jag hade sått. Nu har det mesta redan grott!

 Rödbeta (med god vilja, bland ogräset...)

 Dill

 Broccoli!

 Ärter

 Spenat

 Rucola. (Varför är den full med små hål - vet någon?)

Sallad

... och jordärtskocka. Den kommer så klart överallt också där vi inte alls bett den komma. Typ i potatislandet och i växthuset... suck! :)

Väntar ännu på moroten, persiljan, rosenbönorna (såg en, men någon buse har bitit av den lilla lilla plantan :( ) och grönkålen. Och potatisen, så klart.

Och när jag nyss var ute för att fotografera de pikusmå plantorna sov redan mina kära söta tusenskönor, som jag förresten till min stora glädje hittat redan på tre olika ställen på tomten.

_

6 kommentarer:

 1. Det är ett elände med rucola ute! Nästan alltid anfalls den av små otäcka djur som perforerar den. Ibland har jag lyckats skydda den lite med fiberduk men i år har jag för säkerhets skull sått en del av rucolan inne i växthuset om det skulle hjälpa... Att spreja med såpvatten kan hjälpa, men mn vill ju inte att rucolan ska smaka såpa... (Jag brukar nog äta de perforerade bladen också, men de ser ju inte så snygga ut...)
  - morsa

  SvaraRadera
 2. Jag har precis samma problem med min rucola i år. Tråkigt. Men jag äter den i alla fall...

  SvaraRadera
 3. Jo, min rucola har brukat vara lite hålig, men i år är det värre. Och det värsta är att - arrggh - mina små broccoliplantor nu tycks ha fått samma elände. :( Hoppas de klarar av det.

  SvaraRadera
 4. Antagligen jordloppor som äter din rucola och broccoli.

  SvaraRadera
 5. Mina rucolan,bladkål och redisor har också blivit ätna av kryp. Blev tipsad om att Pietaryrtti http://www.koulut.kuopio.fi/sarkiniemi/nettiflora/sivut/muut/m01.htm och rabarberns blad kanske kunde hjälpa om man lägger av det runt växterna. Så har strött ut av dem nu. Kan ju meddela ifall jag märker någon skillnad. själv har jag blivit av med mina aklejor då gröna larver ätit upp dem. :(

  SvaraRadera
 6. Jo, det kan säkert vara jordloppor :(. Jag ska testa med rabarberbladen. Berätta gärna dina erfarenheter Melli.

  Vad synd med din akleja också, Melli. Kanske du kan hitta friska aklejor någon annanstans och låna lite fröhus och så nya senare i sommar.

  SvaraRadera