tisdag 21 juni 2011

Biffar med mald lever med citron-yoghurtsås

Jag har nångång gjort biffar på mald lever förr, men det här var på lite nytt sätt med citron-yoghurtsåsen, som passade väldigt bra till. Det som jag brukat göra förr är att blanda malet kött och mald lever, smaken blir godare då tycker jag.


Tid: 25-30 minuter. För 5 personer, och det blev över ett par portioner också.

Blandade 350 gram malet ekologiskt nöt-gris-kött med 400 gram mald nötlever (skulle räckt med lite mindre också). Kryddade med salt och peppar, samt rörde ner ett ägg, lite röd sås och ett par skedar kokosmjöl (vetemjöl eller skorpsmulor går också för den som tål vete).

Stekte ett par squaschar som var skivade på längden. Stekte biffar av smeten i smör och ankfett (för att vi fortfarande har ankfett kvar efter den senaste hela ugnsankan...) i gjutjärnspanna. Smeten är lite klurigare att få att hålla ihop än vanliga färsbiffar, så man får koncentrera sig lite.

Jag gjorde en kall sås av ungefär lite mer turkisk yoghurt och lite mindre creme fraiche (bägge går, det beror på vad du råkar ha hemma!), det rivna skalet av en halv citron, några skedar pressad citronsaft, en sked röd sås samt salt och peppar.
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar