måndag 27 juni 2011

Sommartips: osthyvel till smöret

Många använder oivariini (som Bregott i Sverige) hellre än smör för att smöret är för hårt att breda. Själv använder jag bara smör.


Under större delen av året har jag alltid ett tredjedels paket i rumstemperatur i en smörbytta med lock. Nu under sommarn tycker jag det blir för mjukt, och då har jag ett annat tips (som också funkar på vintern):

Hyvla det kylskåpskalla smöret med osthyvel!


_

2 kommentarer:

 1. Den är förträfflig, osthyveln, på kallt smör!

  Jag äter ordentligt med fett, både från smör och från lättrökt men "väl mognat" sidfläsk. Jag är övertygad om att det är hälsosamt att äta fett. Hjärnan behöver det inte minst. - Bara man inte blandar det med för mycket kolhydrater och socker, för då lagrar man fett.

  Det har gått riktigt bra.. LCHF-DIETEN..

  Jag är pigg på kvällen med ytterst få kolhydrater.. och som jag sa, en liten brödkant unnar jag mig. Och en liten potatis till sillen.

  Men jag aktar mig noga för kolhydrater som bygger på vete, ris och potatis.
  För jag blir jättetrött om jag äter kolhydratrikt.., precis som om man påverkades i "sockerfylla", var det någon som sa.. och den benämningen är ganska rättvis.. också barn blir ganska omöjliga och överaktiva om de äter socker och godis. Men de har en annan enzymbehandling förmodar jag än vuxna har..

  Och på köpet.. jag har gått ner många kilon redan på att äta fettrikt. LCHF med grönsaker.. verkar vara min grej. Och äkta smör! Och äkta grädde. - Ingen matlagningsgrädde här mera! Enligt mig är det ingen äkta råvara:-)

  SvaraRadera