Har du en rest av ris, ägg i kylskåpet och räkor i frysen? Då kan du skapa närande mat för 4 personer på 15 minuter: räkor i ris med omelett.
Tid: 20 minuter. För 4 personer.
Knäckte 8 ägg i en kanna, tillsatte 1 dl mjölk (kunde ha varit grädde också, men råkade ha röd mjölk) samt salt och peppar och vispade för hand. Hällde i en medelvarm stekpanna som jag smält en stor klick smör i först. Vred ner plattan till 2-3 (av 9) och satte lock på. Efter 10-15 minuter är den klar.
Tog fram en stor näve räkor ur frysen.
Fräste ett par hackade rödlökar i olja på låg värme i en liten kastrull. Tillsatte risresten (ca 4 dl kanske?) och rörde om. Rörde också ner lite röd sås. Sist rörde jag ner räkorna.
Då var också omeletten färdig, och klar för servering! Gott!
_
Märkte först just detta inlägg med ris, ägg och räkor. Jag använde samma råvaror igår till vår middag, men i lite annan form :)
SvaraRaderaMajmamma, jag funderade vad du kan ha gjort... själv har jag gjort en räklåda av precis samma grejer, med kokt hackat ägg. Men det var inte det du hade gjort :)
SvaraRadera