Maten var som vanligt superb och likaså stämningen och sällskapet. Den här gången var vädret dessutom över alla förväntningar, en fantastisk eftermiddag och kväll. Här kommer några bilder av förberedlserna ...
Pojkarna fixar cocktailbitar med lax och sill till förrätt.
Sparrisen ligger och marineras i sitt kokvatten.
Laxcoulibiac, som det lär heta, bakas in. (Det här var bland de få rätter jag inte kunde smaka på, då jag inte äter vete.)
... samt av maträtterna som serverades.
Förrätter:
Sparris med flodkräftssallad.
Kokt kalvtunga med kaprissås. Min favorit bland kvällens rätter!
Gravad oxfilé.
Cocktailbitarna.
Svampsalladen fattas från bilderna.
Huvudrätt, och efterrätt:
Stekt gös på Mannerheims vis i pepparrotssmör med pommes duchess och svampsås.
Hallon i champagnegelé. Jättegott var det!
Punchsavarin med mandelgrädde.
... och stämningen:
Kan man tänka sig en mer fantastisk inledning på sommarn?
Barnen, förutom den äldsta av dem, åt i skild dukning. De fick, bland annat grillspett med potatisgratäng.
Tack allihopa, både värdar, kockar och alla vänner!!
_
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar