Det här ska väl nästan ätas varje sommar (om man tål majs). Även om vi inte tycks ha ätit det förra sommarn, för det är helt obloggat åtminstone!
Tid: 20/5 minuter. 1-2 majskolvar per man.
Vi satte vatten att koka i den största kastrullen. Vi putsade majskolvarna och lade dem i, tillsammans med 1-2 tsk salt, när vattnet kokade. De fick koka ca 7 minuter. (Om de inte är klara då så brukar det ta högst 10 minuter. Man ska absolut inte koka för längre, de blir hårda på nytt efter ett tag annars!)
Vi stack in tandpetar i ändorna och åt med mycket smör och lite nymald salt och svartpeppar. Var och en med egen teknik. Vi åt en majskolv per man men två hade varit bättre, vi åt sedan några ostsmörgåsar till.
Jag kom förresten just på varför inte åt majskolvar förra sommarn: det var så klart för att lilla flickan hade vickevicktänder hela sommarn. Det är jobbigt att äta majskolvar om framtänderna inte sitter! :)
_
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar