lördag 18 juni 2011

Hemlagad glass med choklad och mynta

Lagade häromdagen glass igen. Den här gången med mynta-, kakao- och kaffesmak.


Tid: 10-15 minuter förberedelser, ca 45 minuter i glassmaskin. För 4-5 personer.

Vispade 1,5 dl vispgrädde nästan till vispgrädde, det ska vara lite löst ännu. Rörde ner 2 äggulor i 1,5 dl mjölk i stavmixerns kärl. Lade en stor näve mynta i samma kärl och stavmixade. Vispade 2 äggvitor till skum. Rörde ner 2-3 skedar kall espresso, 3 msk socker och 5 msk kakaopulver i myntaröran. Rörde sedan till sist ihop allt och hällde i glassmaskinen, och lät gå tills den var klar. Dekorerade med citronmelissblad. Muuuums!
_

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar