Tid: 60/15 minuter. För 5 personer.
Använde 800 g djupfryst sej. Jag kokade två ägg ca 6 minuter, skalade och mosade dem. Hade fisken i ugnen i smörad form på 180 grader med bara salt och citronsaft under tiden, ca 10 minuter. Kokade upp en sås av smör, grädde och spad från fisken. Kokade in det en stund, tillsatte ägghacket, saltade, och hällde det tillbaka ovanpå fisken. Tillbaka in i 220 graders ugn ytterligare 10-15 minuter.
Jordärtskockspurén gjorde jag så att jag kokade ungefär lika delar potatis och jordärtskocka i bara ett par cm vatten tills de var helt mjuka. Så hällde jag bort hälften av vattnet, tillsatte en stor klick smör och lite salt, och stavmixade helt slätt.
Jättegott, faktiskt!
Pris: 1,30 euro/portion (jordärtskocka och potatis kom från egen gård, annars hade det blivit nästan 2 euro)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar