Tid: 45/10 minuter, plus lite omrörning. För 5 personer.
Jag hackade en rödlök, och fräste den tillsammans med 1 dl sköljda gröna linser i två matskedar kokosolja. Jag skulle hällt på en liten tetra kokosmjölk men hade ingen i lådan så jag fick ta grädde i stället. Ca 1 dl grädde och 1-2 dl vatten. Så fick det puttra där i 40 minuter. (Det lönar sig att kolla att inte vätskan tar helt slut när linserna sväller.) Hällde mot slutet i också såsresten från söndagen. Kryddade med lite tomatpuré (ur tub), smakade av med salt och peppar. Skar kycklingfilén i bitar och värmde den till sist i linsstuvningen.
Grönsaksresterna hällde jag i samma kastrull, för de var ganska liknande, och värmde upp.
Kanske inte veckans vackraste, men supergott, tro det eller ej! Vege blir rätten återigen om man bara skippar kycklingfilén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar