fredag 12 november 2010

Snabb paella på kyckling- och andra rester samt skaldjur

Resterna av förrgårdagens kycklinglår i ugn förvandlades igår kväll till en snabb paella. Paella görs ju egentligen mer invecklat, riset ska fräsas i olivolja och spädas med buljong, det ska vara saffran och färska skaldjur. Men gott var det här också!

Tid: 15 minuter plus styckning av kycklinglår 15 minuter. För 5 personer.

Tog fram en handfull räkor och en handfull ärter från frysen.

Styckade de drygt två grillade kycklinglåren som blivit över (vilket borde gjorts kvällen innan när de var varma, det går snabbare då och så får man alla ben med i buljongkoket!).

Skar de överblivna paprikorna i bitar. Skar en stor morot i små kuber och hackade en stor lök. Fräste först dessa i olivolja i en stor stekpanna, och sedan resten: kyckling, paprika, champinjoner och ca 3 dl kokt fullkornsris som också blev över. Kryddade med lite gurkmeja och ingefära (saknade saffran) samt lite röd sås, som gav vitlökssmak, vilket är viktigt för rätten tycker jag.

Till sist lade jag i ärterna och räkorna, samt hälften av en burk musslor i lag. Jättegott!!

I en sån här rätt kan man också lägga andra grejer och rester, t.ex. griskött, bacon, tomattärningar, squasch.

Pris: 1,35 euro/portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar