Från Bittens artikel:
”Ät allt- och må bättre” (står överallt titt som tätt). Vilda protester. Låt oss en gång för alltid avliva den myten. Alla kan visst inte äta allt. Tyvärr så hävdar många kostexperter och dietister detta fortfarande. Trots att massiv forskning finns att tillgå, framför allt i USA som klart visar motsatsen, att en människas föda kan vara en annans gift.Läs hennes artikel här: Problemet med sockerberoende ignoreras
(...)
En annan äldre doktor påstod att man kan inte bli beroende av något som är så naturligt som socker. Men var kommer socker ifrån? Jo sockerbetor och sockerrör. Nikotin då? Nikotinblad, en växt? Cannabis? Växt igen. Heroin? En knopp från en blomma… Kokain då? Växt, alldeles riktigt. Och alkohol? Säd eller potatis, socker och jäst. Onaturligt? Nä, trodde inte det.
Många verkar undvika socker, men det är inte ovanligt att folk använder sötningsmedel istället. Det är ju från det ena diket till det andra, tycker jag. Men hur är det med Stevia, som förekommer i vart och vartannat LCHF-recept? Vad har du för åsikt om det? Alltså om man faktiskt inte tål socker.
SvaraRaderaStevia, Nadja, har jag tyvärr inte testat själv men känner många som har. Om man har ett sockerberoende är stevia oftast inte bra, då den söta smaken kan trigga mer sötsug. Stevia är en ört och iofs mer naturlig än t.ex. artificiella sötningsproblem. Och stevia lär hos de flesta mänskor inte höja insulinnivåerna. Så - ett OK alternativ till socker, men hellre utan sött. Då och då är OK!
SvaraRaderaTack för alla dina svar! :)
SvaraRadera