lördag 4 juni 2011

Snabbmat av risrest

Har du en rest av ris, ägg i kylskåpet och räkor i frysen? Då kan du skapa närande mat för 4 personer på 15 minuter: räkor i ris med omelett.


Tid: 20 minuter. För 4 personer.

Knäckte 8 ägg i en kanna, tillsatte 1 dl mjölk (kunde ha varit grädde också, men råkade ha röd mjölk) samt salt och peppar och vispade för hand. Hällde i en medelvarm stekpanna som jag smält en stor klick smör i först. Vred ner plattan till 2-3 (av 9) och satte lock på. Efter 10-15 minuter är den klar.

Tog fram en stor näve räkor ur frysen.

Fräste ett par hackade rödlökar i olja på låg värme i en liten kastrull. Tillsatte risresten (ca 4 dl kanske?) och rörde om. Rörde också ner lite röd sås. Sist rörde jag ner räkorna.

Då var också omeletten färdig, och klar för servering! Gott!
_

2 kommentarer:

  1. Märkte först just detta inlägg med ris, ägg och räkor. Jag använde samma råvaror igår till vår middag, men i lite annan form :)

    SvaraRadera
  2. Majmamma, jag funderade vad du kan ha gjort... själv har jag gjort en räklåda av precis samma grejer, med kokt hackat ägg. Men det var inte det du hade gjort :)

    SvaraRadera