Förrätt:
- sik- och laxterrin med regnbågsrom
- inkokt lax med senapssås
- silltartar
- ägghalvor toppade med räkröra
- råriven rödbeta med pepparrot
- pepparrotsskum (saknas ännu på bilden)
- matjessill med potatis, hackat ägg och brynt smör och
- varmrökt lax
Huvudrätt:
- skinka, stekt i bakugnen
- potatislåda
- kålrotslåda
- morotslåda
- rödkål
- ärter i smör
- äppelmos (av egna äpplen)
- plommon (som blötlagts över natten)
- sås med rödvin
Efterrätt:
- havtornssoppa toppad med vispgrädde
- fruktkaka i engelsk stil (min systers bidrag)
- gelegodisar
Och, tja, julvarmrätten med de traditionella lådorna är ju som den är :) - lika varje år, och jättegod men gärna bara en gång om året...
Dessutom fick jag en allergisk reaktion under huvudrätten av vetet i tre saker jag beslutat smaka på trots vetet - kålrotslådan, potatislådan och såsen (som vi kunnat göra utan vete också, men då jag beslutat smaka på lådorna i alla fall så blev det den gamla klassiska såsen som har en lite kula med smör och vetemjöl i). Kinderna kliar ännu lite och det ser inte bra ut :(.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar