Förrätt:
- sik- och laxterrin med regnbågsrom
 - inkokt lax med senapssås
 - silltartar
 - ägghalvor toppade med räkröra
 - råriven rödbeta med pepparrot
 - pepparrotsskum (saknas ännu på bilden)
 
- matjessill med potatis, hackat ägg och brynt smör och
 - varmrökt lax
 
Huvudrätt:
- skinka, stekt i bakugnen
 - potatislåda
 - kålrotslåda
 - morotslåda
 - rödkål
 - ärter i smör
 - äppelmos (av egna äpplen)
 - plommon (som blötlagts över natten)
 - sås med rödvin
 
Efterrätt:
- havtornssoppa toppad med vispgrädde
 - fruktkaka i engelsk stil (min systers bidrag)
 - gelegodisar
 
Och, tja, julvarmrätten med de traditionella lådorna är ju som den är :) - lika varje år, och jättegod men gärna bara en gång om året...
Dessutom fick jag en allergisk reaktion under huvudrätten av vetet i tre saker jag beslutat smaka på trots vetet - kålrotslådan, potatislådan och såsen (som vi kunnat göra utan vete också, men då jag beslutat smaka på lådorna i alla fall så blev det den gamla klassiska såsen som har en lite kula med smör och vetemjöl i). Kinderna kliar ännu lite och det ser inte bra ut :(.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar