torsdag 23 december 2010

Sneak preview till julmaten


Skinkan har just kommit ut ur ugnen. Den doftar ljuuuvligt!


Det här ska bli en fiskterrin. Den kommer bland förrätterna imorgon.


Rödkål. Det har jag inte gjort förr. Men potatislådan har vetemjöl och de andra lådorna, som svärföräldrarna ska hämta imorgon, vet jag inte säkert med, så jag ville ha något till skinkan. Den verkar supergod!
_

2 kommentarer:

  1. Ps: rödkålen blir bäst när den kokas in med rödvin, kanel, timjam och socker, vill man kan man även tillsätta en dl julglögg att koka in i rödkålen, och så skall den kokas i minst 55 minuter så att sockret nästan karamelliserat själva kålen,(Norsk Traditionsrätt, rödkålen nämns redan på 1200 talet men har fått först på 1900 talet sitt stora genombrått, och då speciellt till jul främst i Norge och även Sverige samt till viss del Finland. Ds)

    SvaraRadera
  2. Tack för rödkålstipset Christian! Kanske jag testar på det nästa år!

    SvaraRadera