torsdag 2 december 2010

Födelsedagsbarnet firades med favoritmat - korv!

Alla har vi våra egna favoriter. Mellanflickans är leverlåda, korv och bacon. Till hennes födelsedagsmiddag blev det korv på tre sätt: i ugn, stekt och kokt.

Tid: 30 minuter. För 5 personer.

Korvsorterna var också tre olika - utan glutamat, men två med nitrit den här gången. En gjordes på klassiskt vis i ugn med ostskivor i skurna skåror. En annan stektes i panna (samma panna som mannen råstekt potatisen i), en tredje kokades (i samma kastrull som vi ångkokte broccolin i).

Till korven åt vi som sagt råstekt potatis, minsann godare än franskisar :). Potatisen strimlades, torkades med hushållspapper och stektes i mycket smör och olja i gjutjärnspanna tills den var lagom mjuk och hade fått färg, sen lite salt och peppar på. Dessutom ångkokade jag broccoli, som jag ännu gratinerade en stund med ost på i ugnen tillsammans med ugnskorven.

Mannen lagade också hemlagad ketchup (tomatpuré, en nypa socker, vinäger, salt och peppar, en skvätt vatten) och stora flickan en majonnässås (majonnäs, oregano, timjan, peppar). På bilden mellanflickans portion, hon hade inte majonnässås. Ja, och så var det lite gurka till också.

Till efterrätt blev det den här gången hämtad glass från Ciao Caffé. Smakerna var kaneläpple, limoncello och choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar