fredag 10 december 2010

Ugnspotatis med två fyllningar

Det här är väl en riktig klassiker! Vi gör ugnspotatis ganska sällan, och alltid med olika fyllningar. Den här gången blev det en ljusröd och en ljusljusröd fyllning.

Tid: 60/20 minuter. För 5 personer.

Det gick åt 7 stora potatisar för oss fem, totalt 1,5 kg potatis. Potatisen pickades med gaffel och lades i 175-200 grader varm ugn för en knapp timme.

Under tiden gjorde vi fyllningarna. Den ena med räkor, den andra med bacon och rödbeta.

Räkfyllning: creme fraiche, gräddfil och lite majonnäs. Förhållandena enligt smak och tycke. Citronsaft, lite senap. Smaka av med salt och peppar.Lite klippt dill hade kanske också passat, så här efterklokt.

Baconfyllning: Samma bas på creme fraiche, gräddfil och majonnäs. Därtill 5 remsor bacon, som jag stekte. En halv råriven rödbeta, en hackad och stekt lök, en tesked tomatpuré, torkad basilika, svartpeppar, färsk basilika.

När vi serverar skär vi ett kors i potatisen och trycker ut den så det blir en grop i mitten. Där smälter vi först ner lite smör, sedan lägger vi på fyllning. Och så fyller vi på fyllning anefter. Vi äter med sked.

Supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar