Det här är väl en riktig klassiker! Vi gör ugnspotatis ganska sällan, och alltid med olika fyllningar. Den här gången blev det en ljusröd och en ljusljusröd fyllning.
Tid: 60/20 minuter. För 5 personer.
Det gick åt 7 stora potatisar för oss fem, totalt 1,5 kg potatis. Potatisen pickades med gaffel och lades i 175-200 grader varm ugn för en knapp timme.
Under tiden gjorde vi fyllningarna. Den ena med räkor, den andra med bacon och rödbeta.
Räkfyllning: creme fraiche, gräddfil och lite majonnäs. Förhållandena enligt smak och tycke. Citronsaft, lite senap. Smaka av med salt och peppar.Lite klippt dill hade kanske också passat, så här efterklokt.
Baconfyllning: Samma bas på creme fraiche, gräddfil och majonnäs. Därtill 5 remsor bacon, som jag stekte. En halv råriven rödbeta, en hackad och stekt lök, en tesked tomatpuré, torkad basilika, svartpeppar, färsk basilika.
När vi serverar skär vi ett kors i potatisen och trycker ut den så det blir en grop i mitten. Där smälter vi först ner lite smör, sedan lägger vi på fyllning. Och så fyller vi på fyllning anefter. Vi äter med sked.
Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar