Lite lata har vi varit med att laga till renköttet som vi ändå haft redan i många veckor. Men nyligen lagade vi rensoppa, och jag ska berätta hur jag tillredde den i all enkelhet.
Tid: 120/10 minuter. För 5 personer * nästan två hela gånger.
Jag började med att fräsa de väldigt beniga köttbitarna i smör, salta lätt, fräsa med en klyftad lök, och hälla på vatten så att det täckte och ganska mycket till. Lade i ett par lagerblad och kanske 12 hela svartpeppar. Sen gick jag och julshoppade.
Efter att soppan kokat 1,5 h fortsatte mannen med att skala och skiva en hel bunt morötter, samt skala och skära i bitar nästan lika mycket potatis. När de var mjuka, efter ungefär en halvtimme till, och en avsmakning med salt, var soppan klar.
Jättegod var den! Trots att köttbitarna var beniga var köttet mört och gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar