Nam! Det här är bara sååå gott. Ett lagom kvällsmål blev det åt oss den här gången.
Tid: 50/5 minuter. För 5 personer.
Skockorna kokas i saltat vatten tills de är mjuka, vilket beroende på deras storlek tar 30-45 minuter ungefär. Jag hade två ganska stora skockor den här gången. De mindre är nog trevligare, men det finns sällan små i butikerna. De här två räckte som kvällsmål för fem.
Sedan låter man skockorna rinna av uppochner i ett durkslag medan man smälter smör i en kastrull, och tillsätter lite extra salt och citronsaft i smöret.
Så här äter du skockorna: Var och en har en äggkopp med smör. Du tar loss ett blad åt gången, doppar det i smöret, och drar med tänderna av det ätbara.
Kronbladen blir tunnare och tunnare ju längre in mot blommans mitt du kommer. När alla blad tagits loss återstår hjärtat. Men först måste "luddet" bort. Dra loss luddet, och ät sedan upp det goda hjärtat!
Verkar inte bara hälsosamt, utan också härligt läckert! Alltså "HÄLSOSAMT ÄR LÄCKERT!"
SvaraRaderaHåller helt med dig, Somateria Mollissima. Riktig mat är både hälsosammast och godast! :)
SvaraRadera