Det här var jättegott, även om jag inte kan ta äran eftersom det enda jag gjorde själv var skar lök och svamp.
Tid: 60/20 minuter + marineringstid några timmar. För 5 personer.
Kycklingbitarna, som var lår som delats itu som på bilden, marinerades först några timmar i en blandning av turkisk yoghurt, citronsaft, lemon tahini och röd sås (som egentligen var grön sås för den var gjord på egna gröna tomater den här gången).
Så stektes kycklingbitarna i ugn, 200 grader, tills de var genomgräddade. Det är bäst att kolla när de känns bra.
Till detta lagade vi en svampsås på bruna champinjoner och torkad trattkantarell, med creme fraiche och grädde. Svampen klyftas först och fräses sedan i smör, likaså en hackad lök, och så späder man med grädde och creme fraiche och låter det puttra en god stund. Ugnsstekt klyftpotatis hade vi också till. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar