lördag 9 oktober 2010

Ugnskassler med rostade rotsaker och fikonsås

Det här var nog mer mannens skapelse, men jag får blogga ändå. Det var supergott!

Tid: 75/30 minuter. För 5 personer.

Mannen stekte en stor bit kassler runtom. Så gjorde han en röra av pressad vitlök, röd sås, smör och bovetemjöl, bredde den över kasslern, och satte in den i ca 200 graders ugn med stektermometer. Hur länge det tar beror på kasslerns storlek och tjocklek.

Jag ansade rotsaker och skar i bitar/klyftor: palsternacka, morot, rättika, jordärtskocka och potatis. Hällde lite röd sås och lite olivolja över dem, lite extra salt, och blandade dem bra med händerna. Så in i ugnen med dem också, totalt fick de vara där en knapp timme.

Såsen: Han fräste först en liten bit palsternacka, en liten bit kålrot och en grön tomat i smör och lite bovetemjöl. Så kryddade han med anisfrön, tillsatte lite tomatpuré, och hällde på lite buljong och lite rödvin. Sedan tillsatte han ännu två färska fikon i bitar (utan skal), och lät såsen puttra en god stund. Så passerade han den genom en sil och kokade in den lite till. Till sist rörde han i en stor klick smör, och smakade av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar