måndag 24 maj 2010

Snabbt om lågkolhydratkost

Har du nångång försökt övertyga någon om varför man inte behöver vara orolig för det mättade fettet i t.ex. smör, eller varför det ofta är klokare att äta mindre kolhydrater än vad staten rekommenderar? Eller varför det är lättare att gå ner i vikt med lågkolhydratkost än med tallriksmodellskost? Det är inte så lätt, för skepsisen är stor omkring oss.

Nu följer lite reklam faktiskt, även om jag inte får betalt för det. Det är nämligen så att jag gillar extremt mycket en viss svensk hälsoblogg, som också råkar vara Sveriges största. Om du, eller nån i din närhet, har problem med hälsan, t.ex. övervikt, högt blodtryck, "kolesterolproblem" eller diabetes, så finns där jättenyttig läsning. Flyern här nedan kan du också skriva ut och ge vidare i pappersform.


www.kostdoktorn.se kan du läsa om många olika hälsorelaterade ämnen, och mest skrivs det om kosten. Det talas mycket om LCHF på Kostdoktorn. LCHF är enligt min åsikt ingen absolut sanning eller vetenskap, men tiotusentals svenskar och finländare har redan haft stor glädje av LCHF-sättet att äta. Vill du veta vad LCHF är på tre minuter, läs den här broschyren:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar