onsdag 12 maj 2010

Veckans biff: entrecote med zucchini och tomat- och mozzarellasallad

När jag kom hem trött och slut ganska sent idag hade mannen gjort supergod mat. Entrecote har jag beskrivit tidigare. Till det hade han stekt zucchiniskivor, och gjort en klassisk tomat- och mozzarellasallad.

Tid: 30/20 minuter. För 5 personer.

Han skivade zucchinin på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Han hade tre zucchinin, men det blev lite över. Stekte skivorna i smör, och lade dem i ugnen för ca 15 minuter. Sedan lagades köttet enligt tidigare beskrivning, och det åkte ju in i samma ugn med.

Såsen: Han kokade in skyn från köttet med lite rödvin i några minuter. Så redde han med en liten smörkula med vetemjöl i (för LCHF-version lämnar du bort mjölet).

Salladen var enkel. Bara att skiva upp tomater och mozzarella, lite basilikablad, och olivolja på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar