Fiskfredag! Vi äter inte alltid fisk på fredag, men ofta.
Tid: 40/30 minuter. För 5 personer.
Ett knappt kilo hela rödspättor - 5 fiskar. Mannen rensade fiskarna och drog av skinnet från den mörka sidan.
Han skivade en stor hög champinjoner och stekte dem i smör. Han stekte sedan fisken i smör, några minuter per sida.
Sedan tog han undan fisken, hällde en skvätt vittvin i den heta pannan, lite fiskbuljong, lite grädde, lite creme fraiche och lite brie-ost. Vi kokade också en påse ärter till i ett par minuter, och så en stor klick smör i. Till sist lade vi i tre tunt klyftade tomater med svampen, och salt och peppar, samt en påse räkor i gräddsåsen. När allt var varmt var maten färdig att serveras.
Jättegott! Men liten varning på plats... barnen tyckte det var väldigt pynjigt att bena fisken så det här var definitivt inte veckans barnvänligaste...
Fenorna och huvudena gjorde vi buljong av, och när vi ätit fisken lade vi i också ryggraderna och buljongen fick ännu koka en timme efter det.
Oj, va gott det ser ut! Mums!
SvaraRaderaD.