måndag 10 maj 2010

Veckans klassiker: spaghetti bolognese

Vad konstigt att vi inte ätit den här rätten en enda gång ännu sedan jag startade bloggen. Den är en av våra få favoriter nämligen. Särskilt sedan vi började beställa ekologiskt malet nötkött från Labby. Idag var det mannen som kockade.

Tid: 120/10 minuter. För 5 personer * flera dagar.

Han hackade några lökar, fräste dem i en ordentlig slurk olivolja. Sedan köttet med, 1,4 kg den här gången, i några minuter. Man behöver inte bryna det igenom, det mognar sedan i alla fall. I med en halv tub tomatpuré, lite buljong om du råkar ha (mannen tog ett par dl från frysen), ett paket passerad tomat (lite mindre om du har buljong med), ca 1 dl rödvin, lite vit sås (=vitlök), och så salt och peppar (=nymald svartpeppar). Sedan fick det koka på ettan i ett par timmar.

Spaghetti är det godaste till, men man kan variera med annan pasta. Eller varför inte laga lasagne, eller fylla cannelloni och gratinera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar