onsdag 1 september 2010

Snabb lunch: risnudlar med räkor och grönsaker med kokossmak

Inget kött hemma, men folk är hungriga... Paprikor, blomkål och en liten bit squasch har vi, och i trädgården hittar jag en jättelång rosenböna, en morot, ett grönkålsblad, fyra ärtskidor och en lök. I frysen ett halvt paket räkor. Vad bra!

Tid: 15 minuter. För 4 personer (en fattades).

Kokade upp vatten för risnudlarna och lade i dem när det blev dags.

Fräste hackad lök, 2 paprikor och rosenbönan i bitar, en skivad morot och lite strimlad blomkålsstjälk och några blommor i kokosolja tillsammans med lite curry och en näve kokosflingor. Hällde på ca 1,5 dl grädde. Strimlade grönkålen och lade i. Allra sist räkorna. Lät allt koka upp på nytt. Smakade av med lemon tahini paste och salt. Serverade med nudlarna och lite ringblomskronblad. Enkelt och gott, minsann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar