onsdag 22 september 2010

Odla jordärtskocka!

Den andra grönsaken som är urenkel att odla och ger massor med god mat (förutom grönkålen alltså) är jordärtskocka. Rekommenderar varmt! Du behöver bara lägga ner några enstaka jordärtskockor, t.ex. 4-5 st, en gång, och så blir du aldrig av med den.

Det räcker nämligen att det blir några kvar i jorden till vintern, så har du fullt igen nästa år. Du får aldrig alla knölar plockade, så du kan lita på att den kommer upp igen.

Vi lade ner några knölar i jorden för ett och ett halvt år sedan. I år är det fullt igen. Den har vackra blommor också och blommar som bäst! Och det bästa är att när allt annat är slut så har man jordärtskockan kvar. Man kan börja skörda redan nu i slutet av september, men man kan hålla på så länge jorden inte är för isig att gräva i. På min backe ännu i december.

2 kommentarer:

  1. Vi märkte i år att potatis inte trivs ihop med jordärtskocka!
    -morsa

    SvaraRadera
  2. Oj då Morsa, är det faktiskt så? Vi har nog haft dem bredvid varann i 3 år. I år är potatisen mindre än vanligt, men det var ju också en väldigt torr försommar, kalla perioder i juni osv så jag tänkte det var det.

    SvaraRadera