onsdag 8 september 2010

Köttfärslimpa på lamm, nöt och gris

Serverad med mosad potatis och tomatsallad. Våra nypotatisar är nämligen så pass mjöliga att de mosar sig lätt, annars gör vi i regel inte mos den här tiden på året.

Tid: 60/20 minuter. För 5 personer (det blev köttfärs över också).

Tog fram 400 gram malet lammkött och 400 gram malet gris-nötkött. Krossade en dl torkad trattis och lät det blötas upp en stund i lite vatten och en dl turkisk yoghurt. Knäckte två ägg i köttet. Hackade en lök, lade i. Hackade lite överbliven stekt svart trumpetsvamp från föregående kväll, lade i. Blandade allt. Kryddade med salt, peppar, en tesked timjan och en tesked salvia.

Formade till en limpa. Fyllde limpan med en getostrest som jag hittade i kylskåpet och tärnade. In i ugnen, 200 grader, ca 35 minuter.

Serverade med potatis mosad med grädde, smör och vätska som runnit ur köttfärsen medan den var i ugnen, samt med tomatsallad smaksatt med salt, peppar, olivolja och rivna basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar