Krossade korngryn är jättegoda! Skaffade hem huvudsakligen för äppelgröten. Men de är jättegoda som tillägg också, eller så här till "risotto" av korngryn.
Tid: 30/10 minuter. För 3 personer.
Hämtade lite grönsaker i trädgården: en morot, en stor tomat, två rosenbönor och ett stort grönkålsblad. Hackade lök, fräste i kokosolja. Hällde i 1,25 dl korngryn. Hällde på lite vatten och lite fårbuljong jag hittade i frysen. Skivade de övriga grönsakerna, lade i. Så fick det puttra en halvtimme, jag kollade bara att vätskan räckte till. Knäckte till sist i ett ägg. Klart!
Utan ägg och animalisk buljong är den här rätten en bra vegetarisk rätt, så jag lägger en vege-etikett på den! Och beklagar bildkvaliteten - kameran var på utfärd den här dagen och bilden är tagen med mobiltelefonen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar