onsdag 28 april 2010

Veckans biff: entrecote med vitlökssmör och coleslaw

Det här var så gott! Entrecote med vitlökssmör och örtsås, serverad med färsk tomat samt vår favorit coleslaw. Kan inget ta av äran denna gång, det var mannen som kockade, jag kom rakt till dukat bord efter skoshopping med stora flickan.

Tid: 40/15 minuter. För 5 personer.

Köttet, ca 1,2 kg entrecote, tog han fram en dryg timme på förhand. Så skar han det i 3 cm tjocka skivor. Han saltade och pepprade biffarna, och stekte dem på riktigt hög värme i smör i gjutjärnspanna, 2 minuter per sida. Så lade han dem i folie i ugnen, 150 grader. Han använde termometer för att se när temperaturen inne i köttet var 55 grader, det tog ca 7 minuter (medium-rare). Sedan ska köttet vila 10-20 minuter i folien.

Vitlökssmöret gjorde han genom att smälta en stor klick smör och krydda med lite vit sås. Örtsåsen bestod av creme fraiche kryddad med grön sås.

Coleslawn har jag skrivit om tidigare. Den här gången gjorde mellanflickan såsen, och hon gjorde lite annorlunda än i receptet jag senast skrev. Hon använde majonnäs, creme fraiche, senap, och lite salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar