lördag 12 juni 2010

Oh yeah, nytt matbord!

Nu kommer bakgrunden i bloggens matbilder att ändra lite grann. Den vitvaxade furun byts ut till vaxad ask! 11 veckor fick vi vänta på det, men nog var det värt det.

Sökte och sökte ett nytt matbord, tyckte alla såg så lika (tråkiga) ut i butikerna. Men när vi såg det här bordet på Inside, en liten möbel- och designbutik i Vanda, visste vi genast att det var det vi sökt. Det kom hit ända från Estland. Bordet är tillverkat i massiv, vaxad ask (limmade stavar), och är två meter långt.

6 kommentarer:

  1. Vad fint! Ryms det en stol i ändan eller är "benen" i vägen?
    Vi har ett löjligt litet bord som jag undrar hur 5 ska rymmas och sitta runt sen då nykomlingen börjar sitta med oss.

    SvaraRadera
  2. Å, vilket supersnyggt matbord! Synd att vi inte har rum för ett sånt... :)

    SvaraRadera
  3. Jo, visst ryms det en stol i ändan också. Vi kunde ha det, men då syns inte det vackra korset! Men om vi tillfälligt är fler än 6 ska vi ha en eller två i ändan också. Drar man ut bordet från väggen ryms man 8 eller 10 utan problem runt bordet.

    SvaraRadera
  4. Vad härligt! :) Jag har alltid trivats kring matbordet med släkt och vänner,tycker om stora matbord!

    SvaraRadera
  5. Snyggt, nu måste ni bara byta ut de alltför sirliga stolarna också? ;-) Förstår inte riktigt var det är faner, tycker ådringen verkar matcha mellan skivan och ändan.

    Vem sitter i "commander chair" stolen? Dvs. den med armstöd.

    Suck, jag ser fram mot den dagen barnen kan sitta bredvid varandra...

    SvaraRadera
  6. Apropå faneringen, du har rätt, har sedan i morse konstaterat att jag måste korrigera uppgiften här i inlägget. Det är nämligen så att damen i butiken förklarade för oss att det är askfanering (=viilu). Men i morse undersökte vi bordet, och näpp, både skivan och stommen består av massiva stavar som är limmade. Så ingen fanering alls, inte ens på stommen som vi ännu tänkte igår...

    Stolarna har vi ärvt av mina farföräldrar. Fafa satt i karmstolen! Det finns två såna, och fyra karmlösa. Ingen av oss vill egentligen sitta i karmstolen, men en måste ju, så det är lite cirkulerande nakki...

    Och jepp, nya stolar blir nog småningom aktuella...

    SvaraRadera