Äntligen vanlig hemmamat igen! Skönt och gott. Även om jag inte kan klaga på luncharna i Stockholm, de var fantastiska. Men min man lagar nog minst lika god mat ♥. Eftersom han lagat blir beskrivningen som vanligt lite mer ungefärlig...
Tid: 30/20 minuter. För 4 personer (en flicka är på svärrisarnas stuga med sin kusin).
Han skivade kasslern, masserade in timjan, salt och peppar, stekte skivorna snabbt i smör (i randig gjutjärnspanna) och lade dem i ugnen, tillsammans med tomathalvor som han behandlat med smör och en bit vitlök, för ca 8 minuter.
Blomkålen kokade han på normalt vis (ångkokning är ännu bättre, men vår nuvarande ångkokningsinsats är för liten för blomkål). Efter att köttet togs ut ur ugnen fick det vila i folie ca 10 minuter.
Till rätten serverades sky och en sås på creme fraiche, dill, citron och salt. Och givetvis årets första egna salladsblad och rucola! Enkelt och väldigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar