torsdag 24 juni 2010

Veckans kyckling: kycklinglår i ugn på zucchini-risbädd med kokos

Totalt experiment i ett plötsligt kreativitetsinfall, och det lyckades!

Tid: 65/15 minuter. För 5 personer (ett kycklinglår blev över, men det blir lagom till en lite matig sallad nån dag!).



Jag skar en zucchini i skivor, smorde en ugnsform med ett par skedar kokosolja, och radade zucchiniskivorna på formens botten. Hällde 2,5 dl basmatiris (okokt alltså) och en halv dl kokosflingor ovanpå zucchinin. Sedan saltade och pepprade jag sex kycklinglår och radade dem ovanpå. Sist hällde jag på en burk kokosmjölk. Så in i 200 grader varm ugn.

Efter en halvtimme tog jag ut den och kletade en röra av tandooripaste, lite kokosmjölk och kokosflingor över kycklinglåren, och så fick den vara ytterligare 20 minuter i ugnen. Och så var det klart!

Det var faktiskt helt supergott. Stora flickan kunde inte tro hur gott riset var, så saftigt och med smaken av kokosmjölken och kycklingbuljongen som runnit ner i riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar