onsdag 30 juni 2010

Veckans biff: yttre filé med paprika, lök och feta

Tid: 25/20 minuter. För två personer.

Mannen började med att "rubba" köttet. Rubben bestod av svartpeppar, rosépeppar, fänkålsfrö och salt krossat i mortel samt hackad färsk chili.

Så klöv han en paprika i några bitar, och några nya lökar på längden. Dessa grillade han i ugnen i 10-15 minuter.

Så stekte han köttet på torr gjutjärnspanna (sån där randig) 1-2 minuter per sida, varefter han lät det vila i en liten bit folie. Plockade lite sallad och rucola till, och till sist några bitar feta, en skvätt olivolja, lite vinäger och lite svartpeppar över. Klart!

2 kommentarer:

  1. Ser såå gott ut!
    Vad roligt att du har en matintresserad man, så att den delen inte alltid faller på dej. Det sku behövas i flere kök.

    -fairy-

    SvaraRadera
  2. Jo, det är härligt med gemensamt köksintresse! Vi inspirerar varann en del. Och kompletterar varann också. Vi har ganska olika stil när vi lagar :).

    SvaraRadera