Tid: 25/20 minuter. För två personer.
Mannen började med att "rubba" köttet. Rubben bestod av svartpeppar, rosépeppar, fänkålsfrö och salt krossat i mortel samt hackad färsk chili.
Så klöv han en paprika i några bitar, och några nya lökar på längden. Dessa grillade han i ugnen i 10-15 minuter.
Så stekte han köttet på torr gjutjärnspanna (sån där randig) 1-2 minuter per sida, varefter han lät det vila i en liten bit folie. Plockade lite sallad och rucola till, och till sist några bitar feta, en skvätt olivolja, lite vinäger och lite svartpeppar över. Klart!
Ser såå gott ut!
SvaraRaderaVad roligt att du har en matintresserad man, så att den delen inte alltid faller på dej. Det sku behövas i flere kök.
-fairy-
Jo, det är härligt med gemensamt köksintresse! Vi inspirerar varann en del. Och kompletterar varann också. Vi har ganska olika stil när vi lagar :).
SvaraRadera