tisdag 29 juni 2010

Backnejlikan, visst är den söt?

För ett par år sedan bytte jag ut ogräsen som växte bredvid vår verandatrappa intill stenmuren till några små backnejlikaplantor. De är nog sååå söta. Och de sprider sig vackert.

Lade en planta i stenpartiet också. Där växer den prima i bara grus. Vid trappan har den en blandning av mycket silt (en sorts sandjord) och riktigt lite mull.

6 kommentarer:

  1. Backnejlika och Lewisia är hittills dom enda blommor jag inte fått att bli till nånting. Jag hade både vit- och röd backnejlika ifjol, men eländigare blommor har jag inte sett. Dina är så fina och jag skulle så gärna ha nejlikorna, men jag måste nog stå över dom. Alla blommor kan ju inte trivas hos mej heller iofs:)

    D.

    SvaraRadera
  2. D, är du månne för generös med jorden? Som jag skrev, mina är nästan i ren sand...! Och inte behöver de vattnas heller, helt astorrt kan de ha det där i mina stenigaste "rabatter".

    SvaraRadera
  3. Där jag hade dom är det torrt som bara den, men ren jord hade jag. Jag har ett sandigare projekt i fantasin så om det blir av kommer det genast backnejlika dit:)
    D.

    SvaraRadera
  4. Helt ljuvliga, mina har just först börjat blomma lite och hade också tänkt fråga hur det är med dina...
    h. backnejlikan

    SvaraRadera
  5. Lycka till med sandiga projektet D! Jag lovar dig att det kommer att gillas av backnejlikan (alltså blomman ;) ).

    Och backnejlikan (alltså personen :), nejlikor är verkligen toppen! Jag hade borstnejlika förra året på andra sidan huset, men den verkar ha kvävts av allt elände omkring den (det är en "vild" rabatt)... :( Eller var det så att den kommer först jättesent på sommarn. Hoppas det. Den var så söt den också.

    SvaraRadera