lördag 14 augusti 2010

Fiskfredag: stekt sik, rosenbönor och spenatstuvning

Vi har satt igång med fiskfredag igen! Igår hämtade mannen hem en sik, som dom hade filéat åt honom vid fiskdisken. Givetvis hade han ryggraden och huvudet med i ett skilt paket, så vi fick en god buljong på köpet!

Tid: ca 35 minuter. För 5 personer.

Mannen fjällade ytterligare filéerna, för om de är fjällade kan man äta skinnet också, och det är ju både gott och nyttigt. Hade nog varit lättare att fjälla en hel fisk än filéer, men det gick.

Jag gick ut i trädgården och hittade en skål spenat, en hel hög rosenbönor, ett par morötter, en bunt smålökar, 10 mini-djungelgurkor och en skål potatis.

Jag kokade potatisen, och rosenbönorna. Bönorna, som är ganska stora, blir lagom mjuka på ca 10 minuter.

Jag klippte spenaten i lite mindre bitar. Fräste hackad lök och spenat i smör, hällde på grädde och crème fraiche (hade inte tillräckligt med grädde), lätt puttra tills resten var färdigt. Kryddade med salt och peppar.

Mannen stekte fiskfiléerna i smör i gjutjärnspanna, kryddade med salt och peppar.

Rivde till sist morötterna grovt, och de fick ge smak åt hela rätten. Bönorna fick en extra smörklick till sist. Citron blev gott till fisken. Verkligen, det blev supergott!

(Lägger en LCHF-etikett, för behöver du undvika kolhydrater lämnar du bara bort potatisen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar