fredag 13 augusti 2010

Fetafylld maletköttbiff med marinerad aubergin

Det här var sååå gott! Särskilt äggplantan. Vi var på tumis ännu när vi åt det här, barnen var på stugan.

Tid: 60/30 minuter, kanske. För två personer.

Mannen skar en äggplanta i ganska tunna skivor, ca 0,5 cm. Saltade och lade under tyngd för en stund, minst 15 minuter. Så blandade han malet nötkött med harissa och några andra kryddor.

Han sköljde, kramade ur och stekte auberginskivorna med mycket olja. Varvade dem sedan med tunn skivad tomat och lite vinäger, persilja och basilika direkt på tallrikarna, där de fick marineras medan köttet stektes.

Han formade små biffar av köttet som vi fyllde med fetaostbitar (jag hjälpte bara lite till!) och stekte i smör i. De flesta biffarna höll nog fetaosten i sig, men på bilden syns en som sprack upp lite. Men det gör inget, det var lika gott ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar