torsdag 26 augusti 2010

Grillad kyckling med ratatouille

Än kan man grilla! Även om det här säkert var en av de sista gångerna för oss i år. Den här gången är ratatouillen gjord på klassiskt vis.

Tid: 60/30 minuter. För 5 personer, men ratatouillen brukar räcka till ett par gånger när vi väl gör den.

Började med att ta fram kycklingfiléerna. Vi grillade 6 st, men en blev över. Mannen gjorde en röra av koriander, peppar, grovt salt, lite citronsaft och äppelmos, vinäger och vitlök. Den smorde han filéerna med, de fick stå ca en halvtimme, och så grillade han dem på utegrillen. Han grillade också några syrliga äppelhalvor.

Ratatouillen hade vi gjort redan föregående dag. Äggplanta, squasch, paprika och tomat, lite passerad tomat, samt timjan och basilika, salt och peppar. Det är bra att salta den tärnade äggplantan och squaschen och låta den dra i en halvtimme, med det är inte nödvändigt. Sedan kokas allt tills det är mjukt. Ratatouillen blir godare till nästa dag, och ska inte heller ätas för het!

2 kommentarer:

  1. Maste berätta hur du har inspirerat mitt "kockande".Det är med stor iver jag läser dina recept. Min meny innehaller nuförtiden mycket mera grönsaker. M. har t.ex aldrig tyckt om zucchini, men dina smörkokta smakade toppen enl. honom. Igar hade vi plättar stekta i kokosolja. Ännu en fördom ("gillar inte kokos") är ett minne blott. Vem vet, kanske jag far honom till fiskätare ocksa - med dina recept.
    LCHF vore nog bra för oss, men är tyvärr pastaälskare. Försöker laga mer sällan.
    Jättekram fran gumor

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra gumor!! LCHF kan man alltid se som ett ganska brett begrepp. Äter man pasta 3 gånger i veckan istället för 5, och mindre potatis och ris och mer grönsaker, då har man ju gjort en bra ändring. Alla behöver ju inte vara utan pasta!
    Ha det bra!

    SvaraRadera