Osso buco är nog bland det godaste köttet som finns, tycker vi alla. Idag blev det en annorlunda version än vanligt, för vi hade inte selleri och citron, utan istället en ganska hård squasch från eget land som behövde ätas upp. Värsta tävlingen blir det om märgen. Dagens bitar hade alla fint med märg, så alla blev nöjda.
Tid: 120/25 minuter. För 5 personer.
Vi hade ett drygt kilo kött uppdelat på fyra ossobuco-bitar. Började med att panera bitarna i mjöl (inget vete för oss, så det blev en blandning 50/50 bovetemjöl och talkkuna) och fräsa dem i smör runtom i en gryta. Tog sedan köttbitarna undan på en tallrik. Förutom squaschen hade jag i trädgården hittat två morötter, några små lökar och några tomater. Morötterna, squaschen och löken tärnade jag och fräste en stund. Sedan i med köttet och tärnad tomat. En hutt rödvin och en såsrest (gjord på buljong och vin, inkokt) åkte i, salt och peppar, och så fick det puttra helt för sig själv i ytterligare ca 1,5-2 timmar.
Serverade med kokt potatis och hackad persilja.
Osso buco på ren är en riktig höjdare!
SvaraRadera