Insåg först vid bordet att endast äggen, osten och såsbasen kom från butiken. Resten från egen backe. I like!
Tid: 15 minuter. För 2 personer.
Började med att hämta mat från trädgården: sallad, ett stort grönkålsblad, två morötter, en lök, en ringblomma och en knippa dill. Så kokade upp vatten att pochera äggen i (läs här hur det går till!). Rev grönkålen i strimlor, tvättade och centrifugerade den och salladen. Skar morot och lökblast i tunna skivor. Tärnade en stor bit gräddost.
Lade upp salladen och grönkålen på ett ovalt fat för två personer. Ovanpå det moroten, sedan de färdigpocherade äggen, osttärningarna, lökblasten, och ringblomskronbladen.
Blandade snabbt ihop en sås av några skedar majonnäs, en stor slurk grädde, en halv tesked senap, lite peppar och en klippt liten dillknippa.
Såsen hällde vi på innan vi började äta. Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar