Det låter ju brokigt! Men det var så att vi hade en liten sats buljong gjord på sik från dagen innan, en liten ask gäddbuljong i frysen, och till detta köpte vi en liten kungsfiskfilé och räkor.
Tid: 30/15 minuter. För 5 personer.
Sammanlagt en knapp liter fiskbuljong kokade vi upp. I det lade jag saker jag hittade i trädgården: tre morötter, en handfull sockerärter, två tomater, tre mycket klena minipurjolökar och lite dill. Jag lade också i något mannen hittat i butiken: två paprikor och en lök med blast.
Vi spädde med 2 dl grädde. Sist i med den tärnade kungsfiskfilén och ca 250 gram djupfrysta räkor. När fisken och räkorna var varma var soppan klar. Vi dekorerade med lite ringblomskronblad.
Jag tycker nog att fisksoppa gjord på hemkokt buljong är överlägsen all annan fisksoppa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar