Igår, fortfarande lite dagen efter festen, stod vi kl 5 och funderade hur vi skulle hinna både till butiken innan stängningsdags och äta, för vi var vrålhungriga. Vi beslöt att göra en "janssonaktig" sak på nypotatis och en ganska stor såsrest från fiskrätten i torsdags, som skulle vara klar när vi kom hem från butiken.
Tid: 60/20 minuter. För 2 personer.
Mannen grävde upp en stor hög potatis ur landet, tvättade dem och skivade dem tunt. Dem varvade vi med skivad lök och ansjovisfilé i små bitar (en halv burk) i en smord pajform. Till sist blandade jag den gräddiga fisksåsen från tidigare på veckan med lite fiskbuljong som vi också kokat på resena från samma rätt och hällde över rätten. Det ska vara så mycket vätska att det nästan räcker upp till de översta potatisskivorna när man trycker dem ner lite.
In i ugnen åkte rätten på 175 graders värme. Efter 45 minuter var det klart. Vi åt nyplockade kokta rosenbönor med smör och djungelgurkor till.
Supergott var det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar