Tid: ca 30 minuter. För 4 personer. Skulle nog ha räckt åt en femte också.
Jag tittade först in i kylskåpet och upptäckte en grötrest från föregående kväll, ungefär en portion rågflingsgröt. Började så med att vispa upp fyra ägg med grötresten. Så vispade jag i lite mjölk och bovetemjöl anefter. Totalt gick det i drygt 2 dl bovetemjöl, och smetens mängd var 1,1 liter till sist.
Tänkte också göra boveteplättar här någon dag :)
SvaraRaderaVad kul, Malin. Har du lagat redan? Jag tycker de var godare än "vanliga" veteplättar. Och särskilt trevligt att bovetemjölet inte klimpar sig när man vispar ner det!
SvaraRaderaBlinier är ju alltid gjorda på bovete!
SvaraRaderaOm blinier, javisst! Ser fram emot att blogga blinier nån höstigare eller vintrigare dag, nu när jag har bovetemjöl hemma och allt :).
SvaraRadera