tisdag 17 augusti 2010

Gratinerad squasch

Den här rätten gjorde mannen förra veckan när vi var på tumis. Jättegod!

Tid: vet inte riktigt, men över 20 minuter. För 2 personer.

En ganska stor squasch (zucchini) halverade han, den var från vår egen backe. Han gröpte ur den en aning, och stekte lökhack i smör, blandade i pinjenötter. Detta fyllde han halvorna med, samt några skivor tomat,  några remsor bacon, och rejält med riven ost. Vilken lagrad ost som helst passar, det är närmast smaksak. Ovanpå hällde han lite grädde och vin, och kryddade med salt och peppar.

Den var i ugnen tills den blivit mjuk - ca 25-30 minuter tar det, beroende på squaschens tjocklek.

(Genom att lämna bort baconet, med tillräckligt pinjenötter, blir den här rätten vegetarisk, så jag lägger en vege-etikett åt den!)

2 kommentarer:

  1. Tack igen en gång för inspirationen!
    Våra zucchinin idag var fyllda med en blandning av riven morot och palsternacka, krafset från zucchinin, lök, soijakross och havregryn (inte flingor utan 'suurimo'). Lite vitlök och soijasås som krydda och mycket ost på.
    Enkelt och gott.

    SvaraRadera
  2. Kiva Ursula! Jag har förresten aldrig testat havreGRYN. Är de goda? Hur snabbt blir de mjuka, snabbare än korn?

    SvaraRadera