måndag 19 april 2010

Om mina "recept"

Jag skrev nyligen en särskild sida med kort information om de så kallade recepten i min blogg: Recept-info. Du hittar sidan i menyn till höger under etiketterna men ovanför inläggsarkivet.

Vad tycker du om recepten/mattipsen överlag? Skulle du behöva mer information? Noggrannare anvisningar? Bättre illustrationer? Mer information om ingredienserna och deras hälsopåverkan? Hurdana recept önskar du mer av? Berätta!

7 kommentarer:

  1. Jag skulle gärna få recept med råvaror som är lite mer lättillgängliga. Flera av ingridienserna (främst grönsaker) har jag aldrig sett och dom finns inte heller att få tag på här uppe.
    D.

    SvaraRadera
  2. Oj då, D., det har jag inte alls tänkt på :(. Funderar genast vilka det kan gälla... säkert endiv och kanske savoykål, och så kanske quinoa och jätteräka? Tyvärr går endiven och savoykålen inte att ersätta utan att smaken blir annan, men jätteräkor och quinoa kan alltid ersättas. Men annars tycker jag inte det finns så mycket konstigt i recepten? Jag ska nog fortsättningsvis försöka hålla mig till ganska basic stuff...

    SvaraRadera
  3. Endiv och savoykål, och så var det nåt mer jag inte kommer på nu. Quinoa och jätteräka (från frysdisk) finns nog.
    Inte behöver du ha mera basic recept, men om det går att ersätta så blir jag glad över förslag till råvaror som man kan ta istället. Fast du kan ju inte veta vad som inte finns här i obygden... Kanske det är bäst att du fortsätter med dina fina recept så frågar jag dej istället om det är nåt som inte finns här:))
    D.

    SvaraRadera
  4. Bra idé! :) och som sagt läser jag kommentarerna dagligen. Lite gissade jag ändå rätt. Endiverna kommer från Belgien eller Holland. De är nog väldigt ovanliga, som sagt svårt att få tag på goda här också. Jag har förresten gjort samma gratäng med både blekselleri och fänkål, också goda men smaken blir nog helt annorlunda.

    SvaraRadera
  5. Förresten, grönkål går istället för savoykål, och det har ni säkert där men säkert först från sensommaren?

    SvaraRadera
  6. Ja, du vet jag och grönsaker.. Jag har noll koll på när vad kommer *skäms*
    Men jag har faktiskt börjat använda mer grönsaker i matlagningen sen jag började läsa i din blogg, jag har varit så dålig på det men nu går det av bara farten och vi uppskattar det alla:)

    Tack för en super blogg!
    D.

    SvaraRadera
  7. D., tack för feedbacken! Det värmer verkligen och gör mig så glad!

    SvaraRadera