fredag 2 april 2010

Veckans gryta: Kycklinglår med grönsaker

Finns det något godare än kycklinglår i gryta som fått puttra i god sås med goda grönsaker i?

Tid: 75/30 minuter. För 5-6 personer, kanske lite fler.

Fräs lite strimlad ingefära och färsk chili i olivolja i en gryta. Bryn 6 kycklinglår snabbt i oljan, lägg åt sidan en stund. Skär några morötter och lökar i bitar och kasta i grytan. Häll på passerad tomat. Krydda med salt, svartpeppar och krossad vitlök. Lägg i kycklinglåren, som du saltar och pepprar skilt, och paprikabitar. Låt puttra en knapp timme eller mer! Om du har nån ört hemma, t.ex. timjan eller persilja, så passar den bra att klippa i.

Vi hade lite kokt potatis till, men det passar fint med t.ex. ris eller quinoa. Eller bara som sådan ifall du har tillräckligt med grönsaker i grytan och vill ha en low-carb-version (LCHF). Då kan du räkna med att det blir sås över, som du kan använda till något annat. Det går också bra att lägga i vitkål, blomkål, zucchini, äggplanta, kålrot, ja, nästan vad som helst för grönsaker. Tänk bara på koktiden ifall du använder grönsaker som inte är goda om de kokat helt sönder, t.ex. broccoli och blomkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar