söndag 11 april 2010

Söndagsmiddag: Grisfilé med aubergin

Inre filé av gris är väl nästan den enklaste söndags- maten man kan tänka sig?

Tid: 50/20 minuter. För 5 personer.

Först skar jag två auberginer i ganska stora kuber. Varvade dem med lite havssalt i en skål.

Så stekte mannen en grisinnerfilé (ca 700 gram) i en stor klick smör i het panna på alla sidor, saltade och pepprade med svartpeppar och rosépeppar. Grisen lindades in i ett bakplåtspapper och åkte in i ugn som först var 200 grader och sänktes till 175 grader för ca 25 minuter.

Jag skar två lökar i smala "klyftor", och fräste dem och auberginbitarna i rejält med olivolja. Så vitlök, och en burk hela tomater, ett par skedar buljong (jag råkade ha kycklingbuljong i kylskåpet) och svartpeppar, och några kvistar timjan (går bra med nån annan ört också - ta om du råkar ha). Där fick det sedan puttra sig mjukt (smaka av till sist med salt) medan köttet var i ugnen, och vilade 10 minuter efteråt. Klart!

2 kommentarer:

  1. Va bra! Om du minns kan du ju ge feedback på nytt här i kommentarerna sedan du provat :).

    SvaraRadera